Activiteitencentrum De Schutse in Leek blijft open

Activiteitencentrum De Schutse in Leek blijft open. Dat zijn de gemeente Westerkwartier, woningcorporatie Huisvesting Vredewold en welzijnsorganisatie De Schans met elkaar overeengekomen.

Onder de vooral oudere gebruikers en de vrijwilligers van De Schutse was onrust ontstaan over voortbestaan van het centrum.

Aanbesteding

Die onrust ontstond toen de Tintengroep, het moederbedrijf van De Schans, de aanbesteding won voor het welzijnswerk in de gemeente Westerkwartier. Die gemeente ontstond door de fusie van de gemeenten Leek, Marum, Zuidhorn en Grootegast. Lange tijd bleef onduidelijk wat de rol van De Schutse zou worden en welke plannen de Tintengroep met het activiteitencentrum had.

Maandag was er een informatiebijeenkomst waar de betrokken instanties hun plannen konden toelichten.Volgens wethouder Bert Nederveen van Westerkwartier is een groot deel van de onrust weggenomen.

Belangrijke rol

Nederveen: 'De gemeente stelt voor de komende jaren geld beschikbaar. De bestaande activiteiten gaan door, maar er komt wel een andere organisatiestructuur. Hoe die er precies uit gaat zien, weten we nog niet, maar De Schans krijgt een belangrijke rol in het beheer en in de activiteitenbegeleiding.' 

'Voor woningcorporatie Huisvesting Vredewold, is er geen rol meer, behalve dat ze de verhuurder van het pand zijn', besloot hij. 

Lees ook:

Komende vrijdag gesprek tussen Tinten en De Schutse over zorgen personeel
Zorgen bij personeel De Schutse: 'Wie doet vandaag de deur open?'
 

Meer over dit onderwerp:
LEEK
Deel dit artikel:

Recent nieuws