Reis tekent bij Barcelona; FC ontvangt 3,25 miljoen euro

FC Groningen heeft met FC Barcelona overeenstemming bereikt over een transfer van Ludovit Reis. De 18-jarige middenvelder heeft bij de Catalaanse topclub een 3-jarige verbintenis getekend.

De Catalanen betalen 3,25 miljoen euro aan de FC. In het contract met Reis is een afkoopclausule van 100 miljoen euro opgenomen.

Begin mei was al duidelijk dat de clubs tot een overkeenkomst zouden komen, maar Barcelona moest het contract nog ondertekenen.

FC Groningen zal de transfer vrijdag toelichten tijdens een persconferentie in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Daarbij zullen Reis en vertrekkend algemeen directeur Hans Nijland het woord nemen.

Compliment

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus noemt de transfer naar de kampioen van Spanje 'een compliment aan alle geledingen binnen de club'.

Ook de afzwaaiende Nijland is in zijn nopjes. 'In 23 jaar tijd heb ik namens FC Groningen zaken mogen doen met grote clubs in binnen- en buitenland, maar deze transfer met één van de grootste clubs ter wereld is een prachtig slotakkoord.'

Lees ook:

- Zaakwaarnemer Ludovit Reis: 'Groningen en Barcelona zijn rond, nog niks getekend'
- Reis: 'Interesse van Barcelona is een jongensdroom die uitkomt'
- FC Barcelona bereidt bod voor op Ludovit Reis

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws