Chabot vertrekt naar Sampdoria, FC hoeft niet meer te verkopen (update)

Verdediger Jeffrey Chabot laat FC Groningen achter zich en speelt volgend seizoen voor het Italiaanse Sampdoria. FC Groningen bevestigt dat hij een meerjarig contract tekent.

De Duitse Chabot kwam vorige zomer voor ongeveer 900.000 euro van Sparta Rotterdam en speelde 29 wedstrijden voor FC Groningen waarin hij één keer scoorde. Hij had nog een contract voor drie seizoenen.

Hoeveel Sampdoria betaalt voor de 21-jarige Duitser is nog niet bekend, maar het bedrag is aanzienlijk hoger dan Groningen een jaar geleden voor hem betaald heeft.

Opnieuw een grote, buitenlandse club'

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij: 'Na de overgang van Ludovit Reis naar Barcelona, hebben we nu opnieuw een transfer gerealiseerd met een grote buitenlandse club. Daarop mogen we heel trots zijn.'

'Jeffrey heeft zich na zijn overstap van Sparta naar Groningen in een jaar tijd sterk ontwikkeld. Zo goed dat nu al een gerenommeerde Italiaanse club voor hem op de stoep staat. Aan de ene kant is het jammer dat Jeffrey maar een korte periode bij ons heeft gespeeld, maar aan de andere kant laat het ook zien dat hij in een omgeving heeft gezeten waar talent zich snel en goed kan door ontwikkelen.'

Noodzaak is eraf

Door de verkoop van Chabot en Reis heeft FC Groningen geen noodzaak meer om spelers te verkopen. Er is zelfs een klein bedrag om te investeren, zo laat de club weten.

Volgend jaar wil de club werken met een spelersbudget van 5,5 miljoen euro.

De club begon dit seizoen met een begrotingstekort van drie miljoen. FC Groningen zegt aankomend seizoen dat begrotingstekort met een miljoen terug te kunnen schroeven.

Lees ook:

- Reis tekent bij Barcelona; FC ontvangt 3,25 miljoen euro

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws