Dit weekend in Groningen: Het park in, de Slag om Bourtange en kaaibakken

Denk jij dat je misschien wel de beste kaaibakspeler van het land bent, heb je zin in een middagje in het park of heb je trek in een muzikale fietstocht, dan kom je dit weekend aan je trekken. En er is meer.

Wie is de beste kaaibakker van het land?

Zaterdagmiddag staat op camping Wel Wait in Nieuwe Pekela de 33ste editie van het NK kaaibakken op het programma. De titelstrijd is een initiatief van het Veenkoloniaal Museum in Veendam.

Bij kaaibakken draait het allemaal om het omver werpen van een stuk hout, met een kei of kogel. Meer over kaaibakken lees je hier.

De inschrijving start om 13:00 uur, een uur later barst de titelstrijd los. Mannen, vrouwen en jeugd strijden gezamenlijk om het kampioenschap. De winnaar krijgt de trofee die is gemaakt door kunstenaar Albert Jan Rouwkema uitgereikt.

(Foto: Johan de Groot)

Afbeelding

De Slag om Bourtange

Het jaarlijkse spektakel Slag om Bourtange staat dit weekend weer op de agenda. Zowel op zaterdag als op zondag kan je terecht in de vesting, waar een veldslag uit de Tachtigjarige Oorlog wordt nagespeeld.

Wil je gaan kijken? Volwassenen betalen 8,50 euro, kinderen van 6 tot en met 11 jaar 4,50 euro. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis kijken.

Wil je weten wat je ongeveer kan verwachten? Zo ging het er twee jaar geleden aan toe.

De Slag om Bourtange (Foto: RTV Noord)

Afbeelding

Voor de hoogvliegers

Zieke of gehandicapte kinderen kunnen zaterdag op Groningen Airport Eelde de dag van hun leven meemaken tijdens de jaarlijkse Hoogvliegersdag. Piloten willen kinderen uit Groningen en omgeving een herinnering bezorgen die ze nooit zullen vergeten.

Ze kunnen zich een dagje piloot voelen, maar ook genieten van vliegtuigen, vrachtwagens, brandweerauto's en vliegsimulatoren.

Alleen als het heel slecht weer is, gaat de dag niet door. Maar daar ziet het niet naar uit.

Een jongen geniet van de Hoogvliegersdag (Foto: Stichting Hoogvliegers)

Afbeelding

Dag van het Park

Eigenlijk is Veendam de parkstad, maar zondag mag Winschoten zich even zo noemen. Want clubs en verenigingen uit Oldambt presenteren zich tijdens de Dag van het Park, tussen 13:00 en 17:00 uur. Dat doen ze in het Winschoter Stadspark.

Wat kan je verwachten? Muziek, dans en een roofvogelshow, maar ook diverse clinics. De clinics zijn op het gebied van tennis, beachsoccer, hockey, yoga en dammen En er is ook nog van alles te eten.

De toegang is gratis.

Fietsen en muziek

Op de fiets door het Westerkwartier en onderweg bij oude kerkjes luisteren naar een concert: zondagmiddag kan het. Er zijn vijf kerken die meedoen: Noordwijk, Marum, Nuis, Niebert en Tolbert. De bedoeling is dat de deelnemers aan de tocht er drie uitkiezen waar ze een concert bijwonen.

In elke kerk staat een ander optreden gepland, telkens om 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Je kan dus zelf kiezen waar je wanneer van de muziek geniet. Het volledige programma lees je hier.
Koor Zangzaad staat in de kerk van Marum

Afbeelding

Nog meer tips voor het weekend vind je hier.

Geniet van je weekend!

Meer over dit onderwerp:
Uitagenda
Deel dit artikel:

Recent nieuws