Wereldbazar verliest rechtszaak van Oldambt en kan fluiten naar tonnen

De gemeente Oldambt mag ongeveer 440.000 euro in eigen zak houden. Wereldbazar BV eiste dit bedrag van de gemeente, maar is door de rechter in het ongelijk gesteld.

Volgens Wereldbazar heeft Oldambt het megaproject 'bewust vertraagd' en is het bedrijf daardoor in financiële problemen gekomen.

Financieel slecht weer

Het bedrijf Wereldbazar is sinds 2005 bezig met het ontwikkelen van plannen voor een wereldbazar in de gemeente Oldambt. Dat moet een overdekte markt worden met onder meer oosterse producten. Volgens de plannen moet de wereldbazar 550 ondernemers huisvesten.

Maar de kans dat de grote markt er ook daadwerkelijk komt, lijkt steeds kleiner te worden. Het bedrijf ligt in de clinch met de gemeente Oldambt en volgens de rechtbank verkeert Wereldbazar in financieel slecht weer.

437.900 euro

De rechtszaak die Wereldbazar heeft aangespannen bestaat uit twee onderdelen. Onderdeel één, waar deze uitspraak over gaat, gaat over een bedrag van 437.900 euro. Wereldbazar claimt dat bedrag nodig te hebben om een nieuw ontwerp te maken.

Oldambt zou dat moeten betalen, omdat die partij het proces 'bewust vertraagd heeft'. De rechter kan zich daar niet in vinden en wijst de vordering dan ook af. Wereldbazar kan daar tegen in beroep gaan.

Miljoenen

Deel twee is binnenkort aan de beurt. Dan gaat het om een bedrag dat behoorlijk wat hoger ligt: bijna drie miljoen euro. Petra van Gaanderen van Wereldbazar BV is onbereikbaar voor commentaar, maar heeft in een eerder stadium aangegeven dat dat geld de 'geleden schade' moet compenseren.

Wethouder Laura Broekhuizen over die zaak: 'Wij wachten dat af, maar ik zie het met vertrouwen tegemoet.'

Die zaak dient op 26 juni.

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws