Boetes na grote controle bij garages in Stad

Bij dertien garagehouders in de stad Groningen zijn donderdag grootschalige controles gehouden. Bij één garage werd een hennepkwekerij met zo'n zestig planten aangetroffen.

Ook werden milieudelicten, overtredingen van de Arbeidswet en onregelmatigheden in het digitale opkoopregister geconstateerd.

Dwangsom of sluiting

Bij de controles zijn boetes uitgedeeld door onder meer de Arbeidsinspectie. Volgens de gemeente kunnen allerlei maatregelen worden getroffen tegen de bedrijven. Zo kan de RDW het keurmerk intrekken en kan de gemeente een dwangsom opleggen of de garage zelfs sluiten.

In de gemeente Groningen zijn opvallend veel auto(garage)bedrijven gevestigd: in totaal 325. Aan de controles ging uitgebreid onderzoek vooraf door politie, gemeente, RDW en andere instanties. Daarbij kwamen de dertien garages bovendrijven.

Kappers en massagesalons

Eerder dit jaar werden soortgelijke controles gehouden bij kappers, schoonheidssalons en massagesalons. Ook hier viel het grote aantal bedrijven op in deze branche. Zo zitten er alleen al in de Nieuwe Ebbingestraat zestien kappers.

Alle controles zijn onderdeel van de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. De gemeente richt zich nu op een andere branche, welke dat is, is nog niet bekend.

Lees ook:

- Massale controle in kapperswinkels en massagesalons in Nieuwe Ebbingestraat

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws