'FC, zet je zinnen op El Jebli, Schouten, Ramselaar en Robben'

Ludovit Reis was volgens jullie afgelopen seizoen de belangrijkste speler van het seizoen. Samir Memisevic en Paul Gladon completeren de top-3.

Dat blijkt uit jullie analyse van het afgelopen seizoen. Ruim 2000 mensen gaven hun mening door een speller een plusje of een minnetje te geven.

Gladon is met zijn derde plek de winterse versterking waarover het meest positief wordt gedacht. Ook Kaj Sierhuis scoort goed met een achtste plek.

De andere winternieuwelingen Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani en Mo El Hankouri komen voor in het rechterrijtje van de ranglijst.

Cassierra en Mahi

Onderaan de lijst staat Mateo Cassierra, de Ajax-huurling waar tijdens het seizoen al afscheid van werd genomen. Jannik Pohl, Ahmad Mendes Moreira en Uriel Antuna konden ook nog geen potten breken bij jullie.

Opvallend is dat clubtopscorer Mimoun Mahi het in jullie ogen niet veel beter heeft gedaan dan bovengenoemde spelers. Omgerekend krijgt hij een rapportcijfer 3.2.

Trainer Danny Buijs scoort een mager zesje, vergelijkbaar met de waardering die Ritsu Doan krijgt.

Favoriete elftal

Opvallend is dat de eerste elf spelers op de lijst samen prima een elftal vormen. Alle posities zijn bezet. Volgens jullie was dit het ultieme team afgelopen seizoen.

Padt;
Zeefuik, Chabot, Te Wierik, Handwerker;
Doan, Reis, Memisevic, Warmerdam;
Sierhuis, Gladon.

Dat de FC voor en na de winterstop een wereld van verschil was, blijkt ook wel uit jullie reacties. De meeste mensen geven de FC een 'dikke 6' vanwege de matige eerste seizoenshelft en de prima tweede.

Het ontbrak in het eerste deel van de competitie aan 'evenwicht in de selectie' en 'kwaliteit'. In de zomer van 2018 had de FC de selectie in jullie ogen moeten versterken.

Transfers

Met het vertrek van Ludovit Reis (FC Barcelona) en Jeffrey Chabot (Sampdoria) verliest de FC twee basisspelers. Op dit moment wordt nog gesproken met huurling Handwerker en Gladon (aflopend contract). Duidelijk is dat zij wat jullie betreft moeten blijven.

Maar wie moet de FC kopen om de selectie weer op sterkte te krijgen? Nasser El-Khayati wordt vaak genoemd, maar of hij haalbaar is?

Andere suggesties die regelmatig worden gedaan:
- Mark Diemers (Fortuna Sittard)
- Jerdy Schouten (Excelsior)
- Arjen Robben (transfervrij)
- Youssef El Jebli (De Graafschap)
- Jurgen Mattheij (Excelsior)
- Bart Ramselaar (PSV)
- Anco Jansen (FC Emmen)

Lees ook:

- Dit is het seizoen van de FC in cijfers

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws