Donar krijgt flinke tik van Landstede en komt op achterstand in finale

De basketballers van Donar staan op achterstand in de finalereeks tegen Landstede Basketbal. De Groningers verloren in Zwolle met 84-70, waardoor het 2-1 staat voor de Blauwvingers in de best-of-seven serie.
Donar begon zonder de geblesseerde Rienk Mast aan de wedstrijd. Hij raakte in het vorige duel geblesseerd aan zijn knie. Shane Hammink viel in die wedstrijd ook uit, maar deed wel weer mee. Grant Sitton, die de vorige wedstrijd niet speelde, stond in de basis bij Donar.

Veertien punten

Beide ploegen begonnen furieus aan de wedstrijd. Er werd hard gevochten voor elke bal. Het eerste kwart eindige in 19-15. In het tweede bedrijf liepen de Zwollenaren uit tot een voorsprong van veertien punten bij rust (42-28).

Schotpercentage

Het voornaamste verschil zat in het schotpercentage voor rust: Landstede schoot 50 procent raak, Donar 29 procent. Noah Dahlman (12 punten) en Kaza Kajami-Keane (14 punten) waren de voornaamste plaaggeesten voor Donar in de eerste helft.

Tweede helft

In het derde kwart werd het alleen maar erger voor Donar. Alles leek tegen te zitten. Dat kwart eindigde Donar met maar liefst zeventien punten achterstand (61-44). Ook in het laatste bedrijf kon de schade niet meer beperkt worden.

Topscorers

De topscorers aan de kant van de Groningers waren Teddy Gipson, Grant Sitton en Shane Hammink met dertien punten. Noah Dahlman was topscorer aan de kant van Landstede met 27 punten.

Duel vier

Dinsdagavond is het vierde duel in de finaleserie. Dan komt Landstede weer op bezoek in MartiniPlaza.