Hateboer gaat met Atalanta naar Champions League

Op de laatste speeldag van de Serie A heeft Hans Hateboer zich met zijn team Atalanta Bergamo op eigen kracht verzekerd van kwalificatie voor de Champions League.

De ploeg van coach Gian Piero Gasperini won met 3-1 van middenmoter Sassuolo. Daarmee stelde de club uit Bergamo een plaats in de top vier veilig, goed voor een ticket voor het kampioenenbal en dat is voor het eerst in de historie van de club.

Geschorst

Hateboer zelf kwam niet in actie vanwege een schorsing. International Marten de Roon speelde de hele wedstrijd.

'Ongelooflijk toch?'

'Je hebt Juventus, Napoli en dan komen wij. Ongelooflijk toch?', zei Hateboer na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het tv-kanaal van zijn Italiaanse club.

Hateboer viert feest met mede-Nederlander Robin Gosens:

Uitzinnige menigte

Atalanta vierde het bereiken van de Champions League alsof het kampioen was geworden. Voorzitter Antonio Percassi liep huilend van vreugde over het veld en trainer Gian Piero Gasperini danste erop los met de 18.000 fans die vanuit Bergamo waren meegereisd naar Reggio Emilia. Bij terugkomst 's nachts in eigen stad werd de spelersbus opgewacht door een uitzinnige menigte, die met vuurwerk de historische prestatie van de blauw-zwarte formatie vierde.

Meer over dit onderwerp:
sport hanshateboer GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws