Voormalige Winschoter bibliotheek gaat woensdag tegen de vlakte

Het asbest is verwijderd, de echte sloopwerkzaamheden kunnen beginnen. Woensdagochtend om 7 uur 's ochtends start de sloop van de oude bibliotheek in Winschoten.

De bilbiotheek had al voor een deel afgebroken moeten zijn, maar het project heeft vertraging opgelopen. Er was meer asbest in het pand aanwezig dan vooraf verwacht.

Sloop

De bibliotheek wordt 'gecontroleerd afgebroken'. Woensdagochtend wordt daar een begin aan gemaakt. Er komt geen sloopkogel aan te pas, omdat dat te veel lawaai geeft en ervoor kan zorgen dat stukken puin alle kanten op vliegen. Met een grijparm wordt de bibliotheek stukje voor stukje afgebroken.

De sloop van de bieb is onderdeel van het project 'De Poort van Winschoten'. Het doel is om de binnenstad van Winschoten aantrekkelijker te maken. Hoe dat exact vorm krijgt moet nog bepaald worden. In juli neemt de gemeenteraad daarover een besluit.

Parkeerplaats

Tot dat besluit is genomen, wordt de locatie omgetoverd tot parkeerterrein. Er wordt over gesproken om meerdere woningen op die plek te realiseren.

De sloopwerkzaamheden vinden plaats tussen 7 uur 's ochtends en 7 uur 's avonds, ook op zaterdag. De sloop van de bibliotheek moet eind juni klaar zijn.

Lees ook:

- De oude bieb in Winschoten gaat nu echt tegen de vlakte
- Ruim negen miljoen voor centrumplan Winschoten

Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws