Veerkrachtig Donar trekt stand weer gelijk in finalereeks tegen Zwolle

Donar heeft dinsdagavond de stand in de best-of-seven serie tegen Zwolle weer gelijk getrokken. Door een 88-82 overwinning staat het nu 2-2. Wedstrijd vijf is aanstaande donderdag in Zwolle. Aanvang op Hemelvaartsdag is 14.00 uur.

De ploeg van coach Erik Braal kwam na een 47-41 voorsprong bij rust uitstekend uit de kleedkamer en maakte het in een spannende tweede helft af. Jason Dourisseau schoot vlak voor tijd de beslissende driepunter door het netje.

Intens duel

De Groningers en Zwolle maakten er een hele intense wedstrijd van in een bijna uitverkocht MartiniPlaza. Het begin was voor de gasten met 21-24 na afloop van het eerste kwart. Onder leiding van Teddy Gipson, Grant Sitton en Lance Jeter begon het te draaien bij Donar.

Gipson belangrijk

Gipson tekende bij rust voor vijftien punten en schoot de Groningers op een mentaal heel belangrijk weer op voorsprong. Omdat ook de schoten van Sitton en de actie van Jeter succes hadden was het bij rust 47-41 in het voordeel van de thuisploeg. Gevaarlijkste pion bij Zwolle was opnieuw de af en toe onstuitbare Noah Dahlman.

Verschil naar elf

In het derde kwart speelden de Groningers prima. Het verschil werd op zijn maximum gebracht naar elf punten en na dertig minuten basketbal stond het 72-65. In het laatste kwart trok Donar de zege over de eindstreep.

Topscorers

Topscorer aan de kant van de Groningers was Lance Jeter met 21 punten, Teddy Gipson was goed voor 20 punten. Bij Zwolle wist Kaze Kajami-Keane tot 28 punten te komen en Noah Dahlman tekende voor 23 punten.

Terug naar Groningen

Door deze zege komt de finalereeks sowieso nog weer terug naar Groningen omdat aanstaande donderdag de beslissing nog niet kan vallen. Op zaterdag 1 juni is wedstrijd zes in MartiniPlaza die om 16.00 uur begint.

Lees ook:

- Lees terug: Donar brengt tussenstand in finalereeks terug tot 2-2
- Seizoen Rienk Mast zit erop door knieblessure

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws