Westerwolde staat windmolentransport wél toe

De gemeente Westerwolde staat, in tegenstelling tot de gemeenten Veendam en Oldambt, het vervoer van windmolenonderdelen wel toe.

Veendam en Oldambt gingen voor het vervoer van windmolenonderdelen liggen. De Veendammer wethouder Bert Wierenga houdt het transport van een 'proefmolen' tegen, onder andere om overlast voor omwonenden te beperken.

's Nachts door Ter Apel

Wethouder Giny Luth (Gemeentebelangen) heeft een aanvraag binnengekregen voor nachtelijk transport over de Westerstraat in Ter Apel.

Het gaat volgens de wethouder om windmolenonderdelen voor de windparken in de Drentse Monden en Oostermoer. Dat transport komt vanuit Duitsland, en steekt bij Ter Apel de grens over. 

Windmolen of olifant

Voor Luth maakt het niets uit of een vrachtwagen een windmolen, of bij wijze van spreken een olifant vervoert. 'De inhoud is niet relevant voor het transport an sich.'

Geen bomenkap

Voor het vervoer worden volgens Luth 'absoluut geen bomen gekapt'. Wethouder Bart Huizing (PvdA) vult aan dat het windmolentransport geen onherstelbare schade mag aanrichten.

Luth geeft aan dat er op de route van het transport een 'nulmeting' wordt gedaan. Er wordt gekeken hoe de weg er bij ligt, om dat achteraf te kunnen vergelijken met de situatie na het windmolentransport. Eventuele schade kan dan op de vervoerder worden verhaald. 

Lees ook:

Veendam geeft geen toestemming voor transport windmolens
Wethouder Oldambt: 'Transport windmolens niet door de bebouwde kom'

Meer over dit onderwerp:
windmolens SELLINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws