Korfballer speelt al 65 jaar en wil nog lang niet stoppen

Schuringa heeft van Expeditie Grunnen een plantje gekregen
Schuringa heeft van Expeditie Grunnen een plantje gekregen © Petra Mulder/RTV Noord
Met een rood hoofd rent Gerard Schuringa het veld over met zijn korfbalteam WSS Oude Pekela. Als het fluitsignaal klinkt, rennen fotografen, vrienden en familie het veld op om hem een luid applaus te geven.
Schuringa is 65 jaar lid bij de Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en is nog lang niet van plan om te stoppen. 'Deze sport is mijn lust en mijn leven', vertelt de 75-jarige korfballer tegen het team van Expeditie Grunnen. Hij kijkt om zich heen en raakt geëmotioneerd door alle aandacht.

Spandoeken

Gerard loopt het veld af en moet lachen om de spandoeken die aan de kant omhoog worden gehouden. Er staan teksten op als: 'Hiep hiep hoera, Gerard is na 65 jaar nog lang niet klaar', en 'In de zaal of dwars door de modderplas, Gerard geeft al 65 jaar vol gas'.

Huldiging

Op het plein naast het veld wordt hij gehuldigd met een lintje van de KNKV en spreken verschillende leden hem toe. 'Je bent één van de vaste trouwe vrijwilligers en altijd bereid om te helpen', wordt er gezegd. 'Je bent altijd in voor een praatje en hebt een fijne persoonlijkheid.'
'Je kunt nog altijd volle wedstrijden spelen.' Waarop Gerard meteen reageert: 'Daar kijken en daar gooien.' Lachend klappen alle mensen om hem heen.

Niet stoppen

Gerard is nog lang niet van plan om te stoppen en daar is de vereniging heel blij mee. 'De juiste man op de juiste plek', wordt er gezegd als afsluiting.