Meerdere tips over Groningse zaken in Opsporing Verzocht

Een still uit de aflevering dinsdagavond van Opsporing Verzocht
Een still uit de aflevering dinsdagavond van Opsporing Verzocht © Opsporing Verzocht
De politie heeft dinsdagavond meerdere tips binnengekregen naar aanleiding van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, waarin aandacht werd besteed aan diverse Groningse zaken.
Over de mogelijke woninginbraak aan de Groningerweg in Stad, waarbij een 78-jarige vrouw gewond raakte, heeft de politie vijf tips ontvangen. De vrouw is inmiddels verhuisd naar een verzorgingstehuis, omdat ze te bang is om alleen in haar woning te zijn.
In de uitzending werd verder duidelijk dat niet alleen de televisie van de vrouw is meegenomen, maar ook meerdere sieraden zijn buitgemaakt.

Beelden van overvallers cafetaria

Ook werd aandacht besteed aan de overval op een cafetaria aan de Floresstraat. De snackbar werd in februari voor de tweede keer in een half jaar tijd overvallen. In Opsporing Verzocht werden beelden van de overvallers getoond. Dit leverde de politie één tip op.

Straatovervallen Haren

Een andere Gronings-Drentse zaak die dinsdagavond voorbijkwam, was de reeks straatroven in Haren en Paterswolde. De politie heeft hierover 29 tips gekregen. Vorige week besteedde het televisieprogramma ook al aandacht aan de zaak, met onder meer een reconstructie.