Onder invloed met hoge snelheid door Stadskanaal: 1800 euro boete

Een 32-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen moet een boete betalen van 1800 euro, omdat hij met hoge snelheid door Stadskanaal reed. Hij was onder invloed van drugs, en bovendien onverzekerd.

De rechter legde de straf vandaag op.

Aparte rijstijl

De politie zag op 10 maart 2017 om half twee in de nacht in Stadskanaal een auto met een 'aparte rijstijl'. De politie wilde een blaastest afnemen en probeerde de wagen te stoppen. De bestuurder stopte niet maar trapte het gaspedaal in en reed met 120 kilometer per uur door Stadskanaal.

'Geschrokken van het zwaailicht'

De dollemansrit eindigde met een botsing tegen een elektriciteitskastje. Twee inzittenden probeerden te ontsnappen. De agenten hielden de bestuurder aan.

De Nieuw-Buiner zei dat hij geschrokken was van het zwaailicht en de sirene van de politie. Daarom zou hij op de vlucht geslagen zijn.

Tien kantjes strafblad

Volgens de rechter is de man verslaafd aan GHB. Hij zou meerdere pogingen hebben ondernomen om met de drugs te stoppen, maar vergeefs. De man heeft een strafblad dat tien kantjes telt.

Weg auto

De man kwam niet opdagen bij de rechtszaak vandaag. Hij kreeg behalve de boete van 1800 euro ook een rijontzegging van negen maanden. Daarvan zijn drie maanden voorwaardelijk.

De rechter hield rekening met de ouderdom van de zaak. De man heeft inmiddels zijn rijbewijs terug. De boete moet hij nog wel betalen. Zijn auto is in beslag genomen, die krijgt hij niet terug.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken STADSKANAAL
Deel dit artikel:

Recent nieuws