Transportondernemers verkopen gestolen slipjes en beha's op lingerieparty

Twee transporteurs uit Musselkanaal (37) en Valthermond (45) zijn voor het achteroverdrukken van een pallet met lingerie veroordeeld tot zestig en honderd uur werkstraf.

Het tweetal verkocht de gestolen slipjes en beha's op speciaal georganiseerde lingerieparty's.

Pallet over

De pallet met lingerie was na een vervoersopdracht in maart 2017 onbedoeld in de vrachtwagen blijven staan. De lading was bestemd voor Zweden.

Na het lossen ontdekten de mannen dat er nog een pallet met ondergoed, met een verkoopwaarde van 20.000 euro, was achtergebleven.

Met de nek aangekeken

De mannen meldden dit niet aan hun opdrachtgever. Zij organiseerden lingerieparty's. Ze wisten niet dat hun opdrachtgever inmiddels onderzoek deed naar de vermiste pallet. Uiteindelijk kwamen de transporteurs in beeld. 

Alleen de man uit Musselkanaal verscheen voor de rechter. Hij had spijt, zei hij tegen de rechter. Hij voelde zich al bestraft, want de buurt kijkt hem sinds de ontdekking met de nek aan. De rechter hield er rekening mee dat de man schuldbewust is.

Om die reden kreeg de man een lagere straf opgelegd dan zijn collega uit Valthermond. Ook hield de rechter rekening met de ouderdom van de zaak.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws