Omwonenden geschrokken van aanhouding verdachte Jaagpadmoord

Afgelopen weekend werd een 26-jarige Stadjer als verdachte van de dodelijke steekpartij op het Jaagpad aangehouden. 'Bizar', zegt één van de buren van de verdachte over de aanhouding.

De man wordt ervan verdacht op 14 mei de 27-jarige Hidde Bergman te hebben neergestoken. Bergman was aan het hardlopen op het Jaagpad, vlak bij het Zernikecomplex, toen hij werd neergestoken. Hulp mocht niet meer baten en hij overleed ter plekke.

Niet herkend

De politie startte een klopjacht naar de dader. Er kwam landelijke aandacht voor de zaak via het programma Opsporing verzocht en er werd een compositietekening verspreid. 'Daar had ik hem niet van herkend', zegt een buurvrouw van de aangehouden man. Ze wil anoniem blijven.

De aangehouden Stadjer was in beeld bij de politie voor de vernieling van een auto. Volgens omwonenden is hij zaterdag aangehouden voor die vernieling en heeft de politie zondag de hele dag rondom de woning gepost. Uiteindelijk is hij maandag ook aangehouden als verdachte van de Jaagpadmoord.

Gebrekkig Nederlands

Overburen kenden de man niet echt. Hij sprak gebrekkig Nederlands, 'maar wel goed genoeg om af en toe een sigaret te komen bietsen', zegt student Mark.

Bang zijn de omwonenden niet. 'Ik kende hem niet. Maar natuurlijk schrik je als iemand zo dicht bij je huis gearresteerd wordt. Het is bizar', zegt een jongen die in het aangrenzende Albertuspand woont.

Geen commentaar

Hij heeft de arrestatie niet gezien, net zo min als andere omwonenden. 'Een huisgenootje appte mij zaterdag: of ik wist wat er gebeurd was', zegt de jongen.

De bewoners van het huis waar de Stadjer is aangehouden, willen niet reageren. Op hun voordeur hangt een briefje dat ze geen commentaar willen geven. Bewoners zijn wel thuis en kijken vanachter de ramen toe wat er op straat gebeurt.

Verhoor

Wanneer de verdachte voorgeleid wordt aan de rechter-commissaris, is nog niet bekend, zo meldt het Openbaar Ministerie. De rechter-commissaris moet bepalen of de man langer vast blijft zitten.

Volgens een woordvoerder van de politie wordt de man deze dagen verhoord over zijn betrokkenheid bij de dood van Hidde Bergman.

Lees ook:

26-jarige Groninger opgepakt als verdachte van Jaagpadmoord
Den Oudsten: 'Dit is goed nieuws voor nabestaanden en samenleving'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws