Plan voor buurtbus tussen Leek en Zuidhorn: enthousiasme én twijfels

Is een buurtbus de oplossing voor het gebrek aan openbaar vervoer tussen Leek en Zuidhorn? En is er behoefte aan een dergelijke buslijn?

Pamela Ellermann en Marnix Poelman, studenten van de Hanzehogeschool, doen voor de Gebiedscoöperatie Westerkwartier onderzoek naar de levensvatbaarheid van een dergelijke buslijn. Dinsdagavond presenteerden ze in het dorpshuis in Enumatil hun eerste bevindingen.

Vragen

Enthousiasme was er zeker bij de aanwezigen, maar er waren ook veel vragen. Bijvoorbeeld over hoe een buurtbusorganisatie opgetuigd moet worden, hoeveel vrijwilligers je daarvoor nodig hebt en op welke tijden de buurtbus moet rijden.

Ook welke route de bus moet afleggen en hoeveel passagiers nodig zijn om de lijn levensvatbaar te kunnen exploiteren, waren vragen die werden gesteld.

Vervolgonderzoek

Vragen genoeg om een vervolgonderzoek te doen. Poelman en Ellermann gaan dat zelf niet doen. Ze dragen aan het eind van studiejaar het stokje over aan andere studenten van de Hanzehogeschool die hen opvolgen bij de Gebiedscoöperatie. Die hebben alvast de toezegging van een aanwezige medewerker van de gemeente Westerkwartier binnen dat ze daarbij steun krijgen van de gemeente.

Lees ook:

Gaat er een buurtbus rijden tussen Leek en Zuidhorn?

Meer over dit onderwerp:
ENUMATIL
Deel dit artikel:

Recent nieuws