Elektrische auto's takelen verleden tijd met bergingsauto met laadpaal

Een bergingsbedrijf uit Nuis zegt de eerste in Groningen te zijn met een oplaadpaal voor elektrische auto's in hun bergingsauto. Op die manier hoeven de bergingswerkers niet meer, soms met gevaar voor eigen leven, auto's te takelen langs de snelweg.

Met de oplaadpaal kunnen de bergers de elektrische auto in tien minuten zo ver opladen dat de auto zelf op de vrachtwagen kan rijden. Twee zware accu's leveren de stroom voor de laadpaal.

Dat heeft volgens de eigenaar van het bedrijf niet alleen als voordeel dat het veiliger is, maar is het ook minder schadelijk voor de auto's. Een elektrische auto rijdt geen centimeter meer zodra het zonder stroom komt te staan, ook duwen kan niet.

'Investering in de toekomst'

De berger hoopt dat de alarmcentrale ze vaker in gaat zetten 'omdat zij de eerste zijn met een auto- en bergervriendelijke manier om elektrische auto's af te slepen.'

Het ombouwen van gewone bergingsauto's naar bergingsauto's met een laadpaal kost drie dagen. De berger hoopt met 'deze investering in de toekomst' dit systeem bij meerdere bergers in te mogen bouwen.

Meer over dit onderwerp:
NUIS
Deel dit artikel:

Recent nieuws