Fusie jeugdvoetbal BNC en THOS strandt na drie jaar

De voetbalclubs BNC uit Finsterwolde en THOS uit Beerta hebben per direct de samenwerking tussen de jeugdafdelingen beëindigd. THOS kan zich niet langer vinden in de afspraken tussen beide verenigingen.

Drie jaar geleden werden de jeugdafdelingen samengevoegd onder de naam SJO BTC. De doelstelling was toen om een gezonde en stabiele jeugdorganisatie te vormen. De jeugd tot een zo hoog mogelijke leeftijdscategorie door laten stromen was een belangrijk onderdeel hiervan. 

Jeugdcommissie stapt op

In een open brief van BNC schrijft het bestuur dat THOS de afspraken wilde wijzigen. 'Dit zou directe gevolgen hebben voor de indelingen en de te vormen teams voor het aankomend seizoen. Hierdoor is een onwerkbare situatie ontstaan wat de jeugdcommissie van SJO BTC heeft doen besluiten om op te stappen.'

BNC schaart zich achter de jeugdcommissie. 'We streven ernaar om de jeugd volgend seizoen in elke leeftijdscategorie uit te laten komen. We willen dat dat onze voetballers zo weinig mogelijk merken van het stoppen van de samenwerking.' laat BNC-voorzitter Freddie Nap weten. 

Lees ook:

- Onmogelijke fusie tussen BNC en THOS wordt werkelijkheid (2017)

Meer over dit onderwerp:
sport BEERTA
Deel dit artikel:

Recent nieuws