Winkler Prins wil gesprek over 'Hitlergroet' in eindexamenspecial (update)

Scholengemeenschap Winkler Prins wil een gesprek met een leerling en zijn ouders over het mogelijk brengen van de Hitlergroet op een foto in het Dagblad van het Noorden.

De foto staat in de eindexamenspecial van de krant.

Wederzijds respect en sociale veiligheid

'Wij nemen deze zaak uiteraard zeer serieus, omdat wij als school wederzijds respect en sociale veiligheid van groot belang vinden', schrijft directeur Herman Bruins van Winkler Prins.

Ongelukkige momentopname?

'Doel van dat gesprek zal zijn om helder te krijgen of de leerling daadwerkelijk de Hitlergroet heeft gebracht (en zo ja, waarom) of dat er wellicht sprake is van een ongelukkige momentopname, waardoor het lijkt alsof hij de nazigroet heeft gebracht', vervolgt Bruins.

Het is niet bekend of de leerling en zijn ouders gehoor geven aan de uitnodiging.

'Het was niet expres'

Bij De Telegraaf reageert de Veendammer scholier nadat hij zichzelf herkende op de foto. 'Ik kan jullie zeggen dat het niet expres was. We stonden allemaal te swingen.'

Aan de krant laat de jongen weten 'honderden reacties' te krijgen, maar hij herkent zich niet in de reacties. 'Ik ben juist antifascistisch. Ik ben van Poolse afkomst en heb familie verloren in Auschwitz. Ik ben geen nazi of zoiets.'

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws