Kiosk Mothers United dicht, maar er is hoop op een doorstart

Het was voor zes Antilliaanse vrouwen een droom die uitkwam: het runnen van stationsrestauratie Mothers United in Delfzijl. Nu amper een jaar later is de restauratie dicht.

Bewonersbedrijf Delfzijl Noord heeft de vrouwen het eerste jaar begeleid, maar vindt het inmiddels te riskant om door te gaan met de kiosk.

'De dames van Mothers United hebben een vliegende start gemaakt, maar omdat het station op de schop ging kwamen ze in een zandbak terecht', laat Yvonne Gaasendam, woordvoerder van het Bewonersbedrijf weten. 'Nu durfde het Bewonersbedrijf het niet meer aan.'

Werkleerbedrijf

Gaasendam is nu zelf gevraagd om samen met een aantal andere ondernemers een doorstart te maken. Inmiddels is ze in gesprek met de gemeente en heeft goede hoop op een snelle doorstart.

'We willen er een werkleerbedrijf van maken, maar dan breder. We willen ook plek geven aan statushouders.'

'Meer nationaliteiten'

Of de naam Mothers United blijft weet Gaasendam niet, omdat het staat voor de oude kiosk gerund door Antilliaanse vrouwen. 'We willen nu gaan werken met meer dan alleen de Antilliaanse vrouwen. Er zullen meer nationaliteiten aan het werk gaan.'

Wel zullen de vrouwen er nog werken. 'Delfzijl mist hun pasteitjes.' Wanneer de restauratie weer open gaat weet Gaasendam niet, maar ze hoopt binnen twee weken een openingsdatum te kunnen bekendmaken.

Lees ook:

- Bijstandsmoeders runnen kiosk in Delfzijl: 'Voor mij een droom die uitkomt' (2018)
- Antilliaanse bijstandsmoeders gaan kiosk runnen op station (2017)

Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws