Mollema alsnog derde in Vuelta 2011: 'Liever echt op podium gestaan'

Bauke Mollema kan acht jaar na dato een podiumplek in een grote ronde bijschrijven. Hij schuift in het algemeen klassement van de Vuelta in 2011 op van de vierde naar de derde plek nadat eindwinnaar Juan José Cobo werd gediskwalificeerd.

De internationale wielerunie UCI maakte donderdag bekend dat het bloedpaspoort van Cobo tussen 2009 en 2011 afwijkende waarden vertoonde. Daardoor worden alle uitslagen van de Spanjaard in die periode geschrapt. Dus ook zijn zege in de Vuelta.

'Heb er niet zoveel meer aan'

Mollema zelf reageert nuchter op het nieuws dat hij opschuift naar het podium.

'Ik heb er niet zoveel meer aan. Ik had in 2011 liever echt op het podium gestaan. Het is ook al zo lang geleden, maar goed ik zal nu automatisch derde zijn. Op zich wel leuk dat ik nu een podium in een grote ronde op m'n palmares heb staan.'

Winst puntenklassement

Mollema won in de Vuelta van 2011 het puntenklassement en droeg één dag de rode leiderstrui. Chris Froome werd dat jaar tweede in de eindstand en gaat door het schrappen van Cobo als winnaar de boeken in.

Cobo heeft overigens nog de mogelijkheid om tegen zijn schorsing in beroep te gaan bij het international sporttribunaal CAS.

Meer over dit onderwerp:
sport baukemollema MONACO
Deel dit artikel:

Recent nieuws