Nog eens 155 woningen gesloopt in Opwierde

De eigenaren van nog eens 155 woningen met bevingsschade in de Damster wijk Opwierde weten na lang wachten waar ze aan toe zijn: hun huizen worden gesloopt en opnieuw opgebouwd.

Dat aantal komt bovenop de vierhonderd huizen die eerder al aangemerkt werden voor sloop en nieuwbouw.

'Gezien de hoge kosten die gepaard gaan met het bouwkundig versterken, wordt samen met de eigenaren gewerkt aan een plan voor sloop-nieuwbouw', laat de gemeente Appingedam weten.

Lang in de wachtkamer

De 155 woningen staan aan de Houwerdastraat, Ripperdastraat, Heiman Akkerstraat en de Rengersstraat. De eigenaren hebben lang moeten wachten op duidelijkheid. Al in 2016 werd hun schade opgenomen en beoordeeld. Door het gasbesluit uit het voorjaar van 2018 en de veranderde aanpak van de versterkingsopgave ontstond forse vertraging.

De huiseigenaren gaan nu samen met een bewonersbegeleider van Nationaal Coördinator Groningen en een bouwkundige in gesprek over de wensen en mogelijkheden voor hun nieuwe woning. Volgens wethouder Annalies Usmany-Dallinga het begin van een intensief traject.

'Samen met buren zullen er veel keuzes gemaakt worden. Maar daar gaan we de mensen bij helpen. Wanneer we goed samenwerken gaan we deze grote opgave tot een succes maken.'

Lees ook:

- Damsters wonen straks in een bouwput: 'Even de billen bij elkaar knijpen'
- Het nieuwe Opwierde-Zuid: aardbevingsbestendig, groener en gasloos
- Lees alles over de gaswinning

Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws