Verdachte uit Meppel aangehouden voor moord op Halil Erol (update)

De politie heeft vrijdag een 42-jarige man uit Meppel aangehouden voor de moord op Halil Erol.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de destijds 34-jarige Steenwijker, meldt RTV Drenthe.

Lichaamsdelen gevonden
Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Zijn auto werd een maand later zonder kenteken brandend aangetroffen in Haren. Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen van Erol teruggevonden in Eesveen en Wanneperveen. Zijn hoofd en handen zijn nooit gevonden
De politie vermoedde dat het lichaam van Errol in een woning in de Groninger wijk Beijum in stukken werd gehakt. Daar werd ook onderzoek gedaan, maar de aangetroffen bloedsporen in het huis bleken niet van de vermoorde Erol.

Eerder verdacht

De verdachte is dezelfde man die ook in 2010 al werd opgepakt aan de Jan Sluytersstraat. Hij was toen 33 jaar. Ook toen werd zijn woning doorzocht, maar had de politie niet genoeg bewijs om de man vast te houden.

Erol zou op de dag van zijn verdwijning nog een deel van de dag hebben doorgebracht in de woning van de verdachte, samen met zijn ex-vrouw, zijn kinderen en de toenmalige bewoners.

Nieuwe forensische informatie

Nieuw forensisch onderzoek leidde de politie vrijdag opnieuw naar de 42-jarige man uit Meppel. Op de destijds aangetroffen goederen werden sporen aangetroffen die aan hem gelinkt konden worden.

De politie verrichtte gisteren in Meppel aanvullend forensisch onderzoek bij de toenmalige woning van de aangehouden verdachte.

Rol Groningse vrouw

In november 2017 werd al eens een 39-jarige Groningse opgepakt. De politie verdacht haar van het wegmaken van het lijk en/of het beschikbaar stellen van haar woning, maar die feiten waren verjaard. Justitie zag daarom geen reden haar langer vast te houden.

Update: het bericht is aangevuld met meer informatie over de aangehouden verdachte.

Lees ook:

- Onderzoek in huis vanwege moordzaak Halil Erol
- Opgepakte vrouw in moordzaak Halil Erol weer vrij
- Politie: levenloze lichaam Halil Erol in Beijum in stukken gehakt

Meer over dit onderwerp:
MEPPEL
Deel dit artikel:

Recent nieuws