Verdachte van overval hoorde zes jaar cel eisen, maar mag nu naar huis

De 22-jarige man uit Groningen die woensdag zes jaar cel tegen zich hoorde eisen voor poging doodslag, is een dag later naar huis gestuurd.

Het Openbaar Ministerie verwijt de man dat hij twee Poolse mannen overviel en een van hen in het been schoot. De rechtbank ziet echter onvoldoende reden om de man langer vast te houden.

Afgelegen plek

De Stadjer zou in de nacht van 20 december 2017 twee Poolse mannen mee hebben genomen naar een afgelegen plek in de wijk De Hoogte. De Stadjer was samen met een vriend, die verder onbekend is gebleven. 

Bedreigd met pistool

De Polen moesten onder bedreiging van een pistool geld afgeven. Een van hen verzette zich en werd in zijn been geschoten. De Polen ontvluchtten hun belagers en belandden in het UMCG. Daar werd de politie gebeld. 

Half jaar vast

Op basis van tapgesprekken en camerabeelden werd de Stadjer vorig jaar in december aangehouden. Hij ontkent de overval en het schieten. De man mag na een half jaar vastzitten nu naar huis omdat de rechtbank vindt dat er 'onvoldoende ernstige bezwaren bestaan' om de man langer vast te houden. 

Vrijspraak

De uitspraak in de zaak volgt nog op 26 juni. Bart Hartman, de advocaat van de Stadjer, verwacht dat de rechtbank te weinig bewijs ziet om de Stadjer te veroordelen. Hij rekent dan ook op vrijspraak. 

Lees ook:

- Zes jaar cel geëist voor neerschieten Pool tijdens overval
- Stadjer (21) die Poolse man in been zou hebben geschoten blijft vastzitten

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws