'Founding father' Hans Nijland ontvangt erepenning (update)

Afzwaaiend directeur van FC Groningen, Hans Nijland, heeft vrijdagavond de erepenning van de gemeente Groningen gekregen.
De uitreiking vond plaats in bioskoop Kinepolis, grenzend aan het Hitachi Stadion.
Burgemeester Peter den Oudsten deelde het eremetaal uit.

'Sociaal bewogen founding father'

Nijland kreeg de penning omdat hij de langstzittende directeur in het Nederlands betaald voetbal is. Ook noemt de gemeente hem een 'sociaal bewogen founding father'. Nijland had vrijdag na 23 jaar ook zijn laatste werkdag bij FC Groningen.

'Verstaat de Groninger'

'Nijland heeft Groningen en de FC op de kaart gezet en geniet aanzien in de voetbalwereld. Voor supporters is Hans Nijland altijd benaderbaar. Hij loopt nergens voor weg als supporters kritisch zijn en verhaal willen komen halen. Hij verstaat de taal van de Groninger en begrijpt goed wat er leeft onder de aanhang', vertelt den Oudsten.

KNVB-erelid

De vertrekkend directeur kreeg naast de erepenning ook een onderscheiding van KNVB-voorzitter Michael van Praag. Nijland mag zich voortaal Lid van Verdienste noemen voor het meer dan twintig jaar uitoefenen van zijn functie

Robben ook aanwezig

Op de afscheidsreceptie waren meerdere prominenten uit de voetbalwereld aanwezig, waaronder oud FC Groningen-speler Arjen Robben. In een interview met RTV Noord zegt hij wederom nog niets te weten over zijn volgende stap.
Ook clubicoon Ronald Koeman was aanwezig bij het officiële afscheid van Nijland.

Vorige winnaars

De afgelopen jaren is de Erepenning toegekend aan Ton Broekhuis (2019), Stichting
KEI (2018), Sibrand Poppema (2018), Peter Weening (2018), Ab Smit (2017), Boer
Dijkhuis (2017) en het onderzoeksteam van Ben Feringa (2016).
Dit bericht is bijgewerkt nadat bekend werd dat Nijland ook een onderscheiding kreeg van de KNVB.