Voetballers Noord Nederland buigen na strafschoppen voor Duitsers

De semi interland Noord Nederland tegen Noord Duitsland is zaterdagmiddag gewonnen door de Duitsers. De Oosterburen namen de strafschoppen beter.

Na 90 minuten was het in het stadion van FC Emmen 3-3. Noord Nederland stond bij rust met 2-0 achter. In de tweede helft kwam het elftal van bondscoach Ron Jans sterk terug en nam een 3-2 voorsprong. Een paar minuten voor het einde scoorde Duitsland de gelijkmaker.

Doelpuntenmakers

De gasten namen in de eerste helft een 0-2 voorsprong, maar doelpunten van Jermain Wobbes (Alcides) en Anjo Willems (VKW) zorgden na een uur spelen voor een 2-2 gelijke stand. Opnieuw Wobbes zette de thuisploeg vervolgens op voorsprong. In de slotfase kwamen de gasten op gelijke hoogte en wonnen de aansluitende strafschoppenserie.

Eerste helft

De van Groningse clubs afkomstige spelers Marcel Pannekoek (vv Winsum), Arnoud Bentum (Be Quick) en Ruendel Martina (Oranje Nassau) kwamen alle drie alleen in de eerste helft uit. Dit was vooraf afgesproken. In de tweede helft stond er een volledig ander elftal op het veld.

Lees ook:

- 'Het Wilhelmus? Al sla je me dood'

Meer over dit onderwerp:
sport EMMEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws