Ribbelblokjes werken niet tegen gevaarlijk inhalen op de N34

De ribbels die waarschuwen als je per ongeluk over de middenstreep rijdt, zorgen niet voor minder inhaalacties op de N34.

Dat meldt RTV Drenthe op basis van tests van de provincie Drenthe. Sinds 2014 loopt er een proef met de inhaalribbels tussen het begin van de N34 bij De Punt en Zuidlaren.

De provincie plaatste camera's op twee stukken van de N34 waar je niet mag inhalen. Tussen het stuk mét ribbels en een stuk N34 zónder de ribbels. Uitkomst: geen verschil.

'Mensen die besloten hebben om op een stuk in te halen waar dat niet mag, laten zich niet door de ribbelblokjes weerhouden', constateert verkeersdeskundige Foppe Koen van de provincie.

Elk ongeluk dat we hiermee kunnen voorkomen is er één
Foppe Koen - verkeersdeskundige

Toch gaat de provincie Drenthe ribbels in het midden op meer plekken aanbrengen, zegt Koen. 'We weten niet hoeveel mensen er wakker worden geschud als ze even niet opletten en per ongeluk op de verkeerde weghelft terechtkomen. Maar elk ongeluk dat we hiermee kunnen voorkomen is er één. Bovendien is het een zeer goedkope verkeersveiligheidsmaatregel.'

Ook tussen Emmen en Ter Apel

Op de hele N34, de Frieslandroute en de weg tussen Emmen en Ter Apel komen de blokjes in het midden. Maar alleen op plekken waar je niet mag inhalen.

Meer over dit onderwerp:
DE PUNT
Deel dit artikel:

Recent nieuws