Opnieuw arrestatie in moordonderzoek Halil Erol

De uitgebrande auto van Halil Erol
De uitgebrande auto van Halil Erol © Archief
De politie heeft maandag opnieuw iemand aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Het gaat om een 40-jarige vrouw uit Haarlem.
Afgelopen vrijdag arresteerde de politie al een 42-jarige inwoner van Meppel in de zaak. Hij zit nog steeds vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Nieuw onderzoek

De man is vrijdag opgepakt naar aanleiding van nieuw forensisch onderzoek. In november 2017 werd al een 39-jarige inwoonster van Groningen aangehouden, maar zij werd een week later weer vrijgelaten.
Ook werd tijdens het moordonderzoek in de stad-Groninger wijk Beijum een huis ondersteboven gekeerd. De politie vermoedde dat het lichaam van Erol daar in stukken zou zijn gehakt.

Auto uitgebrand in Haren

Steenwijker Erol, vader van twee dochters, werd in februari 2010 als vermist opgegeven. Zijn auto werd een maand later zonder kentekenplaten brandend gevonden in Haren.
In juni werden in het buitengebied van Steenwijk de armen en benen van de man aangetroffen in een zak. In 2013 werden op meerdere plekken in Nederland nog meer lichaamsdelen van hem gevonden.