Oldambt bouwt compleet nieuw gemeentehuis

Oldambt krijgt een compleet nieuw gemeentehuis. Het oude gemeentehuis in Winschoten wordt deels gesloopt en drie andere gemeentelijke gebouwen worden afgestoten.

Met dit voorstel gaat B&W naar de gemeenteraad. Het college kiest daarmee niet voor de variant om alles te renoveren, maar voor de totale aanpak van de zogeheten Poort van Winschoten, in het centrum van de Molenstad.

Bovenop de Hema

Daarin komt er een verbinding met de Hema waar op de bovenverdieping ook gemeentelijke kantoren komen. Voor de aankleding van de omgeving van het nieuwe gemeentehuis wordt vier miljoen euro uitgetrokken.

Voor de realisatie van de Poort van Winschoten is de oude bibliotheek inmiddels bijna gesloopt.

Oude stadhuis blijft behouden

In de plannen verdwijnt Halte Democratie aan de haven als raadszaal. Het oude stadhuis aan de Langestraat met de historische raadszaal blijft behouden.

Het nieuwe gemeentehuis wordt energieneutraal. Volgens het gemeentebestuur is nieuwbouw goedkoper dan het renoveren van het bestaande gemeentehuis.

Goedkoopste oplossing

'De huidige gebouwen staan op korte termijn voor groot onderhoud', zegt wethouder Kees Swagerman. 'Daarnaast moeten we ook voldoen aan nieuwe energie-eisen. Investeren in één gebouw voor alle gemeentelijke diensten én de gemeenteraad is op lamge termijn de meest duurzame en goedkoopste oplossing', aldus Swagerman.

Op 8 juli neemt de gemeenteraad van Oldambt een besluit over het ingrijpende plan.

Meer over dit onderwerp:
Winschoten
Deel dit artikel:

Recent nieuws