Verdachte van moord op Monique Roossien: 'Ik heb het niet gedaan'

De Groningse Monique Roossien werd in 2003 doodgeslagen
De Groningse Monique Roossien werd in 2003 doodgeslagen © paranormaalblog.nl
Sjonny W., de 46-jarige Amsterdammer die onder meer wordt verdacht van de moord op de Groningse prostituee Monique Roossien, blijft iedere betrokkenheid ontkennen.
'Ik heb het niet gedaan', zei W. dinsdag bij de start van het driedaagse strafproces over de moord op twee vrouwen en de spoorloze verdwijning van een derde.

Gewelddadige dood

Behalve van de moord op Roossien, wordt W. verdacht van de gewelddadige dood van de sinds maart 2017 verdwenen Sabrina Oosterbeek (30) en de moord op de 30-jarige Roemeense Mirela Mos in 2004. Alle drie waren prostituees.

Doodgeslagen

De Groningse Roossien werkte in Amsterdam als prostituee. In 2003 werd zij, op 26-jarige leeftijd, doodgeslagen. Haar lichaam werd vervolgens gedumpt aan de rand van het IJmeer bij Amsterdam.
De in het zwart geklede W. gaat in de rechtszaal, zoals hij had aangekondigd, in op vragen van de rechtbank. Die stelde als eerste de verdwijning van Sabrina Oosterbeek aan de orde.
Zij verdween spoorloos na een nachtelijk bezoek aan W. Volgens hem hadden ze drugs gebruikt en seks gehad. 'Dat gebeurde wel vaker', zei hij.

Strafeis

Naar verwachting volgt woensdag de strafeis in de zaak, die wordt bijgewoond door veel nabestaanden.