Koffie en koekjes in de kortste carwash van Nederland

© Beppie van der Sluis RTV Noord
Het is een komen en gaan van auto's. Ze komen vies en gaan weer schoon in de jongste en ook kortste wasstraat van Nederland.
De carwash is van de leerlingen van groep 7 en 8 van obs De Opstap in Niekerk .

Drie sponzen

Gewapend met een emmer sop en soms wel drie sponzen gaan ze in het kader van een schoolproject de auto's te lijf. Om de wasstraat te mogen beginnen moesten ze eerst officieel toestemming krijgen van de gemeente Westerkwartier.
Nadat aan alle eisen werden voldaan, kon maandag het wassen beginnen. De opbrengst is voor het schoolkamp en schoolattributen. Dinsdagmiddag stond de teller al op 106 euro en 55 cent.

Verwend

De bezoekers van de wasstraat zijn uiterst tevreden. Ook al omdat ze tijdens het autowassen worden verwend met koffie en koekjes.
De leerlingen zijn zelfverzekerd aan de klus begonnen. 'Je begint met de planning dan komt de afwerking vanzelf', vertelt een van de leerlingen. Zijn klasgenootje weet wat het geheim van een goede wasstraat is:
'De auto moet gewoon goed schoon zijn'.
De wasstraat van de leerlingen van obs De Opstap in Niekerk is tot en met vrijdag te bezoeken. Daarna houdt de jongste en kortstdurende wasstraat van Nederland er weer er mee op.