Oogvereniging kan fluiten naar subsidie van 55 euro en 8 cent

Bij een gemeente komen jaarlijks tientallen, zo niet honderden aanvragen binnen voor een subsidie. Vaak gaat het om bedragen van vele duizenden euro's.

De jaarlijkse aanvraag van een subsidie van 55 euro en 8 cent van de Oogvereniging afdeling Groningen wordt echter niet meer gehonoreerd door de gemeente Loppersum.

Eén deelnemer

De landelijke vereniging, die opkomt voor mensen met een oogaandoening, diende deze aanvraag in. Volgens wethouder Rudi Slager (ChristenUnie) kan de gemeente dit geld niet geven.

De subsidie is bedoeld voor de organisatie van een bijeenkomst van de vereniging. 'Bij een vorige editie van een wandelactiviteit in Appingedam kwam slechts één persoon uit de gemeente Loppersum opdagen', zegt Slager.

Papierwerk is duurder

Je kunt alleen subsidie krijgen als alle inwoners ervan mee kunnen profiteren, benadrukt de wethouder. Voorbeelden zijn concerten, sportevenementen of markten.

'Het gaat ons echt niet om het bedrag. Al het papierwerk zou duurder zijn. Het gaat ons erom dat dit niet ten goede zou komen aan zoveel mogelijk inwoners van Loppersum', zegt Slager.

De Oogvereniging kreeg in eerdere jaren nog wel een bijdrage van de gemeente. Dit is door kleine inflatiecorrecties gestegen naar het huidige bedrag van 55,08 euro.

De vereniging gaat kijken naar andere mogelijkheden om subsidie te krijgen.

Dit artikel is aangevuld met een uitleg over de hoogte van het bedrag en het feit dat de jaarlijkse subsidie is aangevraagd door de lokale afdeling van de Oogvereniging in Groningen.

Meer over dit onderwerp:
LOPPERSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws