Drama in De Groeve schokt buurt

Het huis in De Groeve waar het misdrijf plaatsvond.
Het huis in De Groeve waar het misdrijf plaatsvond. © Venema Media
Dinsdagmiddag staat een groepje bewoners bij het speeltuintje, schuin voor het huis waar een 59-jarige vrouw maandagavond rond 19.00 uur levenloos werd aangetroffen.
De bewoners van de twee-onder-een-kapwoningen aan de Driehoekskamp zijn aangeslagen. Hun buurvrouw is overleden en volgens de politie slachtoffer geworden van een misdrijf.

Verdacht

Dinsdagmiddag werden de politielinten weggehaald bij het huis. De man des huizes wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood.
Een buurvrouw zag ineens een traumahelikopter landen; ook waren er drie politieauto's en ambulances. Zo kwam ze erachter dat er bij één van de buren iets heel ergs gebeurd moest zijn.

Man aangehouden op het strand

Hele normale mensen, zo omschrijven buren het stel. De 56-jarige man, een internationale vrachtwagenchauffeur, is aangehouden op het strand van Meerwijck, een paar kilometer verderop.
Ze hebben een dochter die in Groningen woont en studeert. Buren hebben niet het idee dat er problemen met het stel waren.
'Gisteravond reageerde ik heel onderkoeld en kon ik het niet bevatten', zegt een buurvrouw. 'Maar toen ik vanochtend de zon in hun tuin zag schijnen, kwam het flink binnen.' Ze kende haar buurvrouw al zo'n dertig jaar.

Bijeenkomst

Dorpsbelangen laat weten bezig te zijn met een bijeenkomst voor de bewoners van het dorp. Wanneer en hoe dat plaats gaat vinden is nog niet bekend.