Lopend Vuur: Trouwen is ouderwets

Steeds meer stellen kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Vorig jaar waren dat er bijna 20.000. In 2016 stond de teller nog op 13.000.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ter vergelijking: elk jaar trouwen er in Nederland zo'n 65.000 paren. Dat aantal is al geruime tijd vrijwel gelijk. Maar onder twintigers en dertigers neemt de belangstelling voor het huwelijk wel af. Bij jongere generaties is het volgens het statistiekbureau gebruikelijk geworden om eerst een tijd ongetrouwd samen te wonen en pas later of helemaal niet te trouwen.

Het geregistreerd partnerschap werd in 1998 ingevoerd, vooral om het ook voor homo's en lesbiennes mogelijk te maken hun relatie officieel vast te leggen. Drie jaar later, in 2001, werd ook het huwelijk mogelijk voor mensen van hetzelfde geslacht. Nederland is het eerste land ter wereld dat het homohuwelijk invoerde.

Hoe kijk jij hier naar?

Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Landbouwverkeer

Dinsdag ging ons Lopend Vuur over landbouwverkeer in de spits. Onze stelling daarbij was 'Landbouwverkeer hoort niet in de spits'. Bijna 60 procent van de 6.579 stemmers was het hiermee eens.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws