Zware buien verwacht: gaan de avondvierdaagsen door?

De avondvierdaagse van vorig jaar in Groningen
De avondvierdaagse van vorig jaar in Groningen © Stephanie Nijssen/RTV Noord
De organisaties van de avondvierdaagsen in onze provincie houden de weersverwachting nauwlettend in de gaten. Rond zes uur worden zware buien met onweer, hagel en windstoten verwacht.
Secretaris Joke Bos van wandelvereniging Spirit heeft inmiddels de vierdaagse in Delfzijl afgelast.
Ook in Winschoten staat een beslissing 'on hold'. Volgens bestuurslid Trijnie Hartman worden de koppen om 16:00 uur bij elkaar gestoken. 'We nemen in elk geval geen risico's. Als er dreiging van onweer is, lasten we het af. Dit heeft geen gevolgen voor de medailles.'
In Haren wordt om 15:00 uur een besluit genomen over het wel of niet doorgaan van de avondvierdaagse. Om 17:00 uur geeft de organisatie in Stadskanaal uitsluitsel.

Fietsvierdaagse Siddeburen

Niet alleen te voet, maar ook per fiets wordt er een vierdaagse gehouden. 'Dorpsbelangen Siddeburen Vooruit besluit om 16 uur of de derde avond van de fietsvierdaagse in Siddeburen doorgaat. Aan de fietsvierdaagse doen ongeveer 140 deelnemers mee en we willen absoluut geen risico lopen met dit slechte weer.', meldt bestuurslid Nico Marinus.

Afgelast?

Wordt er bij jou in de buurt een evenement afgelast vanwege het verwachte noodweer? Laat het weten via internet@rtvnoord.nl.