Discotheek Klaas Pruim failliet verklaard

Van een disco/dancing was al jaren geen sprake meer, maar voor veel Groningers zal het toch even slikken zijn: discotheek Klaas Pruim BV in Roden werd dinsdag failliet verklaard.

Menigeen zal vanaf 1980 in een discotheek van Pruim de voetjes van de vloer hebben gedaan. Hetzij in Zevenhuizen (tot 2008), dan wel in Roden (tot 2011).

De rechtbank in Assen trok dinsdag definitief de stekker uit de laatste, nadat een schuldeiser het faillissement had aangevraagd.

Grote naam

Vooral in de jaren tachtig had Pruim een grote naam in Noord-Nederland. De discotheek was jarenlang hét uitgaanscentrum in Westerkwartier. Vanuit alle drie de noordelijke provincies trokken jongeren naar Zevenhuizen om groepen als Herman Brood en Normaal live aan het werk te zien.

Nadat de disco in 2009 werd verkocht aan een bedrijf in Hoofddorp, kwam de klad er al snel in. Omdat de aanblik van de ruïne een steeds troostelozer aanblik bood, werd het aangezicht afgelopen april nog opgevrolijkt met tekeningen van kinderen van de basisscholen Het Veenpluis en De Delta.

In vlammen op

Na het avontuur in Zevenhuizen, probeerde Klaas Pruim het in Roden. Die vestiging ging in 2011 in vlammen op. Pogingen om in het dorp een nieuwe discotheek te beginnen, liepen op niets uit.

Lees ook:

- Roemruchte disco Pruim versierd: 'Het is een rotte kies'
- Discotheek Pruim kent succesvolle rentree in Zevenhuizen

Meer over dit onderwerp:
RODEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws