Onderzoek windmolenterreur: politie neemt auto in Oude Pekela in beslag

In het onderzoek naar de windmolenterreur heeft de politie woensdag in Oude Pekela een blauwe auto in beslag genomen.

De politie deed woensdagochtend onder andere een huiszoeking bij de oude watertoren in Oude Pekela. De toren is eigendom van de 58-jarige Jan H. uit Meeden. Hij is de voormalige woordvoerder van actiegroep Storm Meeden.

Het is niet bekend of H. betrokken is bij de windmolenterreur. Wel liet H. zich in het verleden veelvoudig negatief uit over de bouw van het windpark langs de N33.

Arrestaties

Eerder op de ochtend werden drie mannen aangehouden. De arrestanten zijn een 61-jarige man uit Tweede Exloërmond, een 58-jarige man die in Meeden verblijft en een 50-jarige man uit Nieuw-Buinen. De politie onderzoekt wat hun rol is in de zaak.

Ze zijn met een paar dozen onder de arm vertrokken
Verslaggever Martijn Klungel

Doorzoeking Oude Pekela afgerond

Volgens verslaggever Martijn Klungel is de doorzoeking van de watertoren in Oude Pekela klaar. 'De politie is met een paar dozen onder de arm vertrokken en hebben de poort naar de watertoren weer afgesloten'. Ook werd een blauwe auto bij de watertoren in beslag genomen.

De politie doet woensdag ook huiszoekingen in Meeden, Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond, de stad Groningen en Stadskanaal.

Pop-up politiebureau

De politie opent een pop-up politiebureau ter hoogte van de supermarkt aan de Hereweg in Meeden om alle vragen te beantwoorden. Tussen 12.00 uur en 20.00 uur kan iedereen hier vragen stellen aan een wijkagent en iemand van het onderzoeksteam.

Lees ook:

- Politie houdt drie verdachten van windmolenterreur aan (update)
- Bedreigde ondernemer: 'Blij dat er aanhoudingen zijn verricht'

Meer over dit onderwerp:
112nieuws windmolens OUDE PEKELA
Deel dit artikel:

Recent nieuws