Eis: twintig jaar plus tbs voor doden Monique Roossien

Twintig jaar plus tbs geëist voor doden Monique Roossien
Twintig jaar plus tbs geëist voor doden Monique Roossien © paranormaalblog.nl
Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twintig jaar gevangenisstraf plus tbs met dwangverpleging geëist tegen Sjonny W.
Volgens het Openbaar Ministerie staat vast dat de 46-jarige Amsterdammer verantwoordelijk is voor de dood van drie prostituees. Eén van hen is Monique Roossien uit Sappemeer, die in 2003 om het leven werd gebracht.

Eindelijk rust

Linda Roossien, de zus van de gedode Monique, mocht woensdagochtend nog het woord richten tot W. Ze sprak daarbij de hoop uit dat de verdachte opening van zaken zou geven, opdat 'de familie na zestien jaar eindelijk rust zou krijgen.'
Sjonny W. heeft zijn betrokkenheid echter nooit toe willen geven. 'Ik heb het niet gedaan', zo zei hij dinsdag nog weer tijdens de rechtszitting.

Uiterlijk onbewogen

W., in het zwart gekleed, hoorde de strafeis uiterlijk onbewogen aan. Hoewel hij dus elke betrokkenheid ontkent, wijzen volgens de officieren van justitie alle sporen in zijn richting en heeft hij geen geloofwaardige alternatieven kunnen aandragen.
Behalve van de moord op Monique Roossien, wordt W. ook verdacht van de moord op Sabrina Oosterbeek in 2004 en acht men hem ook verantwoordelijk voor de dood van de sinds 2017 verdwenen Roemeense Mirela Mos.

Drie keer doodslag

Het OM legt Sjonny W. drie keer doodslag ten laste en eist daarvoor de maximale straf. Moord is niet te bewijzen, aldus de aanklaagsters.