Miguel Groot (9) maakt overstap naar PSV: 'Héél veel zin in!'

Hij verruilt FC Groningen deze zomer voor PSV en is maar wat trots op zijn transfer. Nee, we hebben het hier niet over een speler van de hoofdmacht, maar over de 9-jarige Miguel Groot uit Delfzijl.

Miguel begon als vijfjarig jongetje te voetballen bij NEC Delfzijl, in zijn woonplaats. Daar kwam hij binnen no-time op de radar van FC Groningen, dat hem opnam in de voetbalschool.

In die voetbalschool worden jonge spelers geselecteerd voor bijvoorbeeld oefenduels en toernooien, die ze spelen onder de vlag van FC Groningen. Daarnaast blijven ze gewoon lid van hun eigen vereniging, totdat ze eventueel mogen instromen bij FC Groningen onder 12 jaar.

Uitzonderingsspeler

Omdat Miguel voetballend best boven zijn teamgenootjes bij NEC Delfzijl uitstak, besloten hij en zijn ouders om hem in de winter aan te melden bij GVAV-Rapiditas JO10-1, waar meerdere spelers uitkomen voor de voetbalschool van FC Groningen, maar ook sc Heerenveen.

Miguel Groot in actie voor de voetbalschool van FC Groningen.

Afbeelding

Martin Bosker, trainer van GVAV-Rapiditas JO10-1, laat weten dat de vereniging met Miguel een rasvoetballertje verliest. 'Hij is echte linksbuiten met een geweldig linkerbeen en hij doet alles op gevoel', omschrijft Bosker. 'Als trainer hoef je zo'n jongen eigenlijk weinig bij te leren, die moet je lekker z'n gang laten gaan.'

Hij vertelt dat Miguel na zijn overstap van NEC Delfzijl naar sportpark Kardinge even de kat uit de boom moest kijken. 'Maar hij kon meteen goed meekomen. Toen hij zich na een paar weken helemaal thuis voelde, was hij echt los. Miguel is een echte uitzonderingsspeler. Als we op toernooitjes speelden, informeerden scouts voortdurend naar hem.'

Avontuur

Miguel laat zelf weten ontzettend naar zijn nieuwe avontuur uit te kijken. 'Ik ga m'n vriendjes op school wel heel erg missen, maar aan de andere kant heb ik er wel heel veel zin in', zegt hij met veel enthousiasme.

Als Miguel zijn plezier blijft houden, komt het ook bij PSV wel goed
Martin Bosker - Trainer GVAV Rapiditas JO10-1

Na trainingsstages bij zowel Vitesse als PSV, koos Miguel uiteindelijk voor de Eindhovenaren. Een stap die ook praktisch goed uitkomt. Miguels ouders, die van oorsprong uit Nijmegen komen, waren al langere tijd van plan om terug naar die stad te verhuizen. 

Zoals het elk jong voetbaltalent betaamt, durft Miguel zelf ook al hardop te dromen van de volgende stap. 'Wat ik ooit nog zou willen? Bij Barcelona voetballen!', zegt hij.

Plezier

'Weet je wat het mooiste is?', zegt Bosker. 'Miguel voetbalt altijd met plezier. Áltijd. Hij moest op woensdagavond een keer met de voetbalschool van sc Heerenveen trainen, maar belde mij toen ineens op of hij gewoon met zijn eigen teamgenootjes mocht meedoen, dat vond-ie toch net iets leuker. Dat tekent hem. Als hij zijn plezier blijft houden, komt het ook bij PSV wel goed.'
 

Meer over dit onderwerp:
sport DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws