Appingedam tienduizenden euro's kwijt door dure Wmo-taxi naar Scheemda

Door de verhuizing van het Ommelander Ziekenhuis naar Scheemda moeten inwoners uit Appingedam veel vaker gebruikmaken van de Wmo-taxi. De gemeente kan hiervoor de portemonnee trekken.

Appingedam is daardoor 77.000 euro meer kwijt aan het relatief dure Wmo-vervoer.

Uur onderweg

Voorheen konden Damsters naar het Delfzicht ziekenhuis in Delfzijl, slechts drie kilometer verderop. Maar door de verhuizing naar Scheemda zijn Damsters met het reguliere openbaar vervoer bijna een uur onderweg.

Voor dit jaar verhoogt de gemeente het budget voor de taxi's met 50.000 euro. Raadslid Harry Rozema (SP) vroeg zich donderdagavond hardop af of dat niet anders kan.

'Dat hadden wij zelf ook liever anders gezien', zegt wethouder Lea van der Tuin (CDA). 'We hebben hier overleg over gehad met vrijwilligers van welzijnsorganisatie ASWA, maar ze vinden het een te zware belasting om deze diensten de hele dag te draaien.'

Geen rechtstreekse busverbinding

Er is nog altijd geen rechtstreekse busverbinding van Appingedam naar Scheemda. Damsters moeten via Delfzijl naar hun nieuwe regioziekenhuis. In ruim een half uur staan ze echter voor de deur van het UMCG in Stad.

Wethouder Van der Tuin blijft bij het OV-bureau aandringen op een rechtstreekse busverbinding tussen Appingedam en Scheemda.

 

Meer over dit onderwerp:
zorg APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws