Ex-vrouw vermoorde Halil Erol vrijgelaten; ze blijft wel verdachte

De uitgebrande auto van Halil Erol
De uitgebrande auto van Halil Erol © Archief
De vrouw die afgelopen maandag werd aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de moord op Halil Erol in 2010, is vrijdag vrijgelaten.
De 40-jarige vrouw blijft wel verdachte in de zaak, aldus de politie.

'Opnieuw vechten tegen vooroordelen'

Advocatenkantoor Anker en Anker dat de vrouw bijstaat, meldt dat het gaat om de ex-vrouw van Erol. Volgens het kantoor ontkent zij iedere betrokkenheid bij het 'levensdelict'.
Het is de tweede keer dat ze is aangehouden in de zaak. Eerder gebeurde dat in augustus 2010. 'Op 28 april 2011 is aan cliënte schriftelijk meegedeeld dat zij niet zal worden vervolgd. De nieuwe aanhouding kwam dan ook onverwacht en doet cliënte veel verdriet. Zij zal opnieuw moeten vechten tegen alle vooroordelen', aldus advocaat Erik Stoeten.

Lichaamsdelen

Erol uit Steenwijk werd in februari 2010 als vermist opgegeven. Zijn auto werd een maand later zonder kentekenplaten brandend gevonden in Haren. In juni werden in het buitengebied van Steenwijk de armen en benen van de man aangetroffen in een zak. In 2013 werden op meerdere plekken in Nederland andere lichaamsdelen van hem gevonden. Zijn hoofd en handen zijn nog zoek.

Beloning

De hoofdofficier van justitie heeft in 2010 een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak. De beloning van 15.000 euro is nog steeds beschikbaar.