FC Groningen trapt voorbereiding af met eerste training

De eerste selectie van FC Groningen is zaterdagmiddag officieel begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2019-2020. Voor 500 toeschouwers gaf trainer Danny Buijs zijn eerste training.
Er ontbraken zeven spelers die geselecteerd zijn voor hun nationale teams of van een iets langere vakantie mogen genieten (Azor Matusiwa die namens De Graafschap deelnam aan de play-offs).

Aanwinsten en jeugd

Van de nieuwe aanwinsten stonden Gabriel Gudmundsson en Ramon Lundqvist voor het eerst op het trainingsveld van sportpark Corpus den Hoorn. Vijf spelers van de opleiding sloten tevens aan in de vorm van Leonel Miguel, Remco Balk, Romano Postema, Tomas Suslov en Milan de Koe.

Zon

Onder uitstekende, zonnige omstandigheden maakten ook Adrie Poldervaart en Alfons Arts hun debuut als assistenten van Buijs. Sander van Gessel en keeperstrainer Bas Roorda completeren de technische staf voor komend seizoen. De spelers werden door vaste FC-speaker Jan Wildeman aan het publiek voorgesteld en speelden een aantal positiespelletjes en afsluitend partijspel.