Donar neemt afscheid van kopstukken, nieuwelingen deze week bekend

Basketbalclub Donar verwacht deze week de eerste nieuwe namen voor het komend seizoen bekend te kunnen maken. Dat meldt het bestuur van de eredivisionist in een nieuwsbrief.

Van de selectie van afgelopen seizoen hebben Shane Hammink en Thomas Koenis een doorlopend contract. Zijn keren dus automatisch terug. Clublegende Jason Dourisseau heeft een nieuwe verbintenis getekend.

Verlanglijstje

Daarmee worden de contouren van het nieuwe Donar zichtbaar. 'Veel mooie namen staan nog op ons verlanglijstje', aldus het bestuur in de nieuwsbrief. 'De komende week hopen we de eerste nieuwe spelers te presenteren.'

Hele rits spelers vertrekt

Donar, dat de finale van het afgelopen seizoen verloor van Landstede/Zwolle, neemt afscheid van een hele rits spelers. Zo zullen de fans Arvin Slagter, Sean Cunningham, Lance Jeter, Drago Pašaliç, Teddy Gipson, Rienk Mast, Tim Hoeve en Grant Sitton niet terugzien.

Overigens zwaait ook een ander Donar-icoon af: Luc Mulder, die jaren binnen de club actief was als verzorger, neemt afscheid.

We zetten één stap achteruit, om twee stappen vooruit te zetten
Erik Braal - Coach Donar

Twee stappen vooruit

Donar-coach Erik Braal schetse de nieuwe koers van Donar als volgt: 'We zetten één stap achteruit om vervolgens twee stappen vooruit te zetten.'

Het seizoen van Donar begint half september, als de ploeg in de eerste voorronde van de Champions League speelt. De tegenstander is nog onbekend; de loting vindt plaats op 4 juli.

Lees ook:

- Seizoen Donar begint halverwege september
- Jason Dourisseau tekent nieuw contract bij Donar

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws