Google breidt datacenter Eemshaven opnieuw uit

Google gaat zijn datacenter in de Eemshaven opnieuw fors uitbreiden. De technologiereus investeert er 500 miljoen euro, zo maakte het maandagmiddag bekend.

Tweede uitbreiding

Google opende het datacenter in de Eemshaven eind 2016. In maart 2018 werd een eerste uitbreiding aangekondigd. Daar wordt nu nog steeds aan gebouwd.

Begin dit jaar liet Google al doorschemeren nog verder te willen groeien in de Eemshaven. Volgens Google is dat nodig vanwege de sterke groei van de vraag naar opslagruimte voor bijvoorbeeld YouTube-video's en de zoekmachine.

Noord-Holland

Behalve in de Eemshaven bouwt Google ook  langs de A7 in de gemeente Hollands Kroon in Noord-Holland. Op beide locaties zullen tijdens de bouw ongeveer duizend mensen aan het werk zijn. 

'Uitstekende digitale infrastructuur'

Volgens Joe Kava, vicevoorzitter van Google Global Data Centers, is Nederland een digitale koploper, en beschikt ons land over een uitstekende digitale infrastructuur, voldoende duurzame energiebronnen en gekwalificeerd personeel. 

Wiebes is blij

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is blij met het investeringsbesluit van Google. Volgens hem betekent het een boost voor de werkgelegenheid in de regio. 

2020

Google verwacht dat de uitbreiding in 2020 klaar zal zijn. Er zullen dan 350 mensen werken in het datacenter in de Eemshaven. Nu zijn dat er zo'n 250.

Lees ook:

- Amerikaans bedrijf vestigt grote datacenters in Eemshaven en Groningen
- Kunstige netwerkkabel 'verbindt Eemshaven met de wereld'
- Google denkt na over verdere uitbreiding datacenter Eemshaven (februari 2019)

Meer over dit onderwerp:
Havens Tech economie EEMSHAVEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws