Deel van tribune leeg tijdens FC Groningen - Twente (update)

Een deel van de tribunes van het Hitachi Stadion blijft bij de eerste thuiswedstrijd tegen FC Twente leeg. Het gaat om vak F, waar een deel van de fanatieke aanhang zit.

De KNVB heeft FC Groningen een schikkingsvoorstel gedaan, omdat er tegen Ajax vuurwerk is afgestoken in het stadion. Dat gebeurde in vak F. De supporters uit dat vak mogen het thuisduel tegen FC Twente ook niet in een ander vak bijwonen.

Daarnaast krijgt de club een boete van 15.000 euro.

FC Groningen accepteert dit voorstel.

'Dieptepunt'

FC Groningen-directeur Wouter Gudde noemt dit een 'dieptepunt'. 'Dit is nog nooit eerder gebeurd in dit stadion. Het is vervelend dat dit gebeurt door een paar mensen en dat een grote groep daar de dupe van wordt.'

Thuis tegen Heracles

FC Groningen kreeg na de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo een voorwaardelijke straf van de KNVB opgelegd. Dit ging om een wedstrijd zonder (een deel) van het publiek. Deze straf zou onvoorwaardelijk worden op het moment dat er voor 1 maart 2020 weer een incident met vuurwerk in het stadion zou plaatsvinden.

Thuis tegen Ajax

In de thuiswedstrijd tegen Ajax (20 april 2019 red.) werd wederom vuurwerk afgestoken, waardoor de KNVB FC Groningen nu een schikkingsvoorstel heeft gedaan om een wedstrijd zonder een deel van het publiek te spelen. Dat voorstel geldt voor de eerste competitiewedstrijd in Groningen op 10 augustus tegen FC Twente.

Lees ook:

- Boete voor FC Groningen vanwege afsteken vuurwerk
- Boete voor FC Groningen voor afsteken vuurwerk

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws