Donar heeft eerste nieuwe speler binnen

Donar heeft zich versterkt met Leon Williams. De 27-jarige guard heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Williams komt over van Den Helder, waar hij sinds januari speelde. Daarvoor kwam hij uit in de Spaanse tweede divisie bij TAU Castellon. Ook speelde hij twee seizoenen in Duitsland bij BG Göttingen.

Nederlands international

Hij heeft eveneens gespeeld in Den Bosch, Zwolle, Rotterdam en Bergen op Zoom. Daarnaast is Williams Nederlands international.

'Veelzijdige guard'

Bestuurslid technische zaken Martin de Vries over Williams: 'Hij is een jonge ambitieuze speler in de opbouw van zijn basketbal carrière. Met zijn internationale ervaring bij het Nederlands Team en zeker ook met zijn ervaring in de Bundesliga in Duitsland is hij voor ons een belangrijke speler met het oog op onze Europese ambities.'

'Leon is een veelzijdige guard en vooral verdedigend erg sterk. Bovendien brengt hij veel snelheid in de ploeg.'

Speler nummer vier

Williams is de vierde speler die voor komend seizoen onder contract staat bij Donar. Thomas Koenis en Shane Hammink hadden een doorlopend contract. Jason Dourisseau heeft zijn contract met een jaar verlengd.

Donar haalt deze zomerstop de bezem door haar selectie. Zo vertrekken Arvin Slagter, Sean Cunningham, Lance Jeter, Drago Pašaliç, Teddy Gipson, Rienk Mast, Tim Hoeve en Grant Sitton.

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws