Geestelijke verzorgers aardbevingsgebied vragen Tweede Kamer om meer geld

De Proatbus
De Proatbus © Solidair Groningen Drenthe
De geestelijke verzorgers die zich bezighouden met de psychische nood in het aardbevingsgebied, hebben dinsdag meer geld gevraagd van de Tweede Kamer.
Ze reisden in de zogeheten Proatbus, een van hun manieren om de getroffen Groningers te bereiken, naar Den Haag om een petitie aan te bieden aan de Kamerleden.
De verzorgers willen voor de komende tien jaar 5,5 miljoen euro om hun werk in het aardbevingsgebied te kunnen doen. Afgelopen jaar konden ze beginnen met een ton die dankzij een motie van CU-kamerlid Carla Dik-Faber beschikbaar was gesteld.

Proatbus

Dat geld is, mede dankzij lokale ondernemers en een aantal maatschappelijke partijen, besteed aan de aanschaf van de bus die sinds kort in het aardbevingsgebied rondrijdt.
'Wij willen de Proatbus op marktpleinen neerzetten zodat mensen er hun verhaal kwijt kunnen. Het is heel laagdrempelig. Hij trok hier in Den Haag ook de aandacht', vertelt Melissa Dales namens de geestelijke verzorgers, 'maar wij merken dat er heel veel behoefte is aan ons werk. We willen er om te beginnen één vaste kracht bij.'

Belangstellend

Volgens haar hebben de Kamerleden die de petitie kregen welwillend en belangstellend gereageerd 'Ze zijn onder de indruk van ons werk. Ze hebben natuurlijk nog niks toegezegd. maar de interesse is er in ieder geval wel.'