Bewoners zijn petitie gestart tegen verkoop Pepergasthuis

Bewoners en gebruikers van het Pepergasthuis in de stad zijn een online petitie begonnen om de verkoop van het monumentale Pepergasthuis in Stad aan een particuliere investeerder tegen te houden.

Ze willen dat het wordt overgedragen aan het Groninger Monumenten Fonds. De bewoners hopen voldoende handtekeningen binnen te halen om de verkoop op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

Het 600 jaar oude gasthuis stond altijd onder beheer van de stad Groningen maar werd in de jaren negentig overgedragen aan woningbouwvereniging Lefier. Die wil nu van het gasthuis af omdat de kosten niet opwegen tegen de inkomsten en het instandhouden van monumenten geen taak is van een woningbouw vereniging.

Al een koopoverenkomst getekend

Er is al een principe koopovereenkomst getekend met een nieuwe eigenaar maar bewoners en ook de gemeente Groningen verzetten zich hier tegen. Ze zijn bang dat een particuliere investeerder de woningen en de kerk op de vrije markt gaat verhuren en dat het sociale karakter van het complex verloren gaat.

De bewoners zijn nu een petitie begonnen om de verkoop op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen zodat die de minister kan overhalen om de voorgenomen verkoop tegen te houden.

De petitie staat sinds een paar dagen online en er zijn al bijna 1000 handtekeningen binnen gekomen.

Lees ook:

- Lefier verwerpt kritiek over verkoop Pepergasthuis
- 'Gemeente Groningen, let op deze mooie zaak!'
- Onrust groeit rondom verkoop Pepergasthuis

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws